Torsk med persillesaus
Torsk med persillesaus
DETTE TRENGER DU
PERSONERPersillesaus
SLIK GJØR DU
Start med salaten. Skjær eplet i små terninger. Del fennikelen i fire fra topp til rot og skjær så i tynne skiver. Bland alt, smak til med salt og pepper. Dekk salaten godt til og sett den i kjøleskap til servering.
Skjær torskefileten i fire jevnstore stykker, dryss dem med salt, og la dem ligge mens ovnen varmes til 180°. Legg fisken med skinnsiden ned på bakepapir på stekebrett. Dryss på pepper og fordel smør over.
Damp fisken midt i ovnen til den er akkurat gjennomkokt, cirka 8 minutter.
Stek sjalottløk i smør til løken er blank, men ikke brun, rør inn fiskekraft og kok opp. Visp sammen eggeplommer og sitronsaft og pisk det i sausen. Den må ikke koke etter at eggene er rørt inn. Rør inn persille og smak til med salt og pepper.
Server fisken med salat, saus og kokte poteter.