Torsk med persillesaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Torsk med persillesaus

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Torsk med persillesaus

Ovnsbakt torsk med persillesaus av sjalottløk, fiskekraft, sitronsaft og persille. Server med eple- og fennikelsalat. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Egg

Oppskrift

Vurdering

1.8 (30 stemmer)
Når fisken dampes i ovn, beholder den all sin fine smak og konsistens. Vi går for torskefilet, som er lett og lekkert å spise. Vil du ha sausen uten løk, siler du den før du rører inn eggeplommer og persille.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
700g
Torsk(filet, uten skinn og bein)
1.5ts

Eple- og fennikelsalat

2stk
Eple(faste, syrlige)
1klype(r)
1klype(r)

Persillesaus

1stk
Sjalottløk(finhakket)
2ss
Kruspersille(hakket)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

SLIK GJØR DU

  1. Start med salaten. Skjær eplet i små terninger. Del fennikelen i fire fra topp til rot og skjær så i tynne skiver. Bland alt, smak til med salt og pepper. Dekk salaten godt til og sett den i kjøleskap til servering.

  2. Skjær torskefileten i fire jevnstore stykker, dryss dem med salt, og la dem ligge mens ovnen varmes til 180°. Legg fisken med skinnsiden ned på bakepapir på stekebrett. Dryss på pepper og fordel smør over.

  3. Damp fisken midt i ovnen til den er akkurat gjennomkokt, cirka 8 minutter.

  4. Stek sjalottløk i smør til løken er blank, men ikke brun, rør inn fiskekraft og kok opp. Visp sammen eggeplommer og sitronsaft og pisk det i sausen. Den må ikke koke etter at eggene er rørt inn. Rør inn persille og smak til med salt og pepper.

  5. Server fisken med salat, saus og kokte poteter.

Ovnsbakt torsk med persillesaus av sjalottløk, fiskekraft, sitronsaft og persille. Server med eple- og fennikelsalat. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Egg

Oppskrift

Vurdering

1.8 (30 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN