nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
50min
Sukkerknuter med sitron og lime
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
50min
Sukkerknuter med sitron og lime
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
Kaffebordets søteste boller pensles med smør og dyppes i sitron- og limesukker.
Bruk ferdig søt gjærdeig eller lag din egen; Grunndeig til søt gjærbakst.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Lag grunndeigen etter oppskriften.
Lag fyllet. Bland sammen smør, vaniljesukker og halvparten av sitron- og limeskallet. Bland resten av skallet med sukker til penslingen og sett til side.
Kjevle deigen ut til et rektangel, 45 x 30 cm. Fordel sitrussmøret over, og brett den ene halvdelen over den andre.
Skjær i 1 ½ cm brede remser, cirka 20 stk. Tvinn remsene, surr to ganger rundt pekefinger og langfinger. Brett sammen, og fest enden under bollen. Sett bollene i muffinsformer i muffinsplate. La knutene etterheve i cirka 30 minutter under et håndkle.
Stek bollene på nederste rille i ovnen ved 225° i 10–15 minutter. La dem avkjøles litt på rist. Pensle med smeltet smør, og dypp dem i sitrussukkeret.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.no