Sukkerknuter med sitron og lime Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
50min

Sukkerknuter med sitron og lime

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
50min

Sukkerknuter med sitron og lime

null Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

Kaffebordets søteste boller pensles med smør og dyppes i sitron- og limesukker. Bruk ferdig søt gjærdeig eller lag din egen; Grunndeig til søt gjærbakst. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Til pensling

25g
Smør(smeltet)
1dl
Sukker (farin)(med sitrusskall)

Fyll

75g
Smør(mykt)
1stk
Sitron(revet skall)
1stk
Lime(revet skall)

SLIK GJØR DU

  1. Lag grunndeigen etter oppskriften.

  2. Lag fyllet. Bland sammen smør, vaniljesukker og halvparten av sitron- og limeskallet. Bland resten av skallet med sukker til penslingen og sett til side.

  3. Kjevle deigen ut til et rektangel, 45 x 30 cm. Fordel sitrussmøret over, og brett den ene halvdelen over den andre.

  4. Skjær i 1 ½ cm brede remser, cirka 20 stk. Tvinn remsene, surr to ganger rundt pekefinger og langfinger. Brett sammen, og fest enden under bollen. Sett bollene i muffinsformer i muffinsplate. La knutene etterheve i cirka 30 minutter under et håndkle.

  5. Stek bollene på nederste rille i ovnen ved 225° i 10–15 minutter. La dem avkjøles litt på rist. Pensle med smeltet smør, og dypp dem i sitrussukkeret.

null Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN