Squashkake med ­pekannøtter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 20min
totalt
2t

Squashkake med ­pekannøtter

nivå
Middels
aktiv
1t 20min
totalt
2t

Squashkake med ­pekannøtter

Saftig squashkake med pekannøtter Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Squash kan brukes til andre ting enn wok og gryter og egner seg godt i kakebakst. Det gir en saftig kake med god holdbarhet. Server kaken med en deilig ostekrem eller melisglasur rørt ut med litt sitron- eller appelsinsaft.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Osteglasur

150g

SLIK GJØR DU

  1. Legg den revne squashen i et dørslag, og klem ut så mye vann som mulig.


  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør inn revet squash, olje og nøtter. Sikt alt det tørre, og bland det inn i resten.


  3. Hell røren i en godt smurt springform, diameter 24 cm, eller en liten langpanne.


  4. Stek kaken midt i ovnen i ca. 1 time. Sjekk at kaken er ferdig med en tynn kakepinne. Avkjøl kaken 10 minutter i formen og deretter på rist.


  5. Pisk ingrediensene til ostekremen sammen til en glatt krem. Smør den over kaken og dryss på ønsket pynt, f.eks. revet limeskall og hele pekannøtter.

Saftig squashkake med pekannøtter Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN