Pannestekt skrei med erter og hollandaisesaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Pannestekt skrei med erter og hollandaisesaus

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Pannestekt skrei med erter og hollandaisesaus

Pannestekt skrei med erter, bacon og hjemmelaget hollandaisesaus av eggeplommer, hvitvin, smør og friskpresset sitronsaft. Lekker, men enkel rett. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg

Oppskrift

Vurdering

Pannestekt skrei med erter og Kari Innerå's hollandaisesaus. Kjøkkensjef Kari Innerå lager hollandaisesaus på en så enkel måte at du ikke behøver å kvie deg for å lage den. Smaker vidunderlig til den pannestekte skreien.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
Skrei(filet, uten skinn)
1ss
2ss
Solsikkeolje(til steking)
1fedd
Hvitløk(i tynne skiver)

Hollandaisesaus

2ss
1ss
Sitronsaft(smak til )
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

Til servering

500g
Grønne erter(dypfryst)
1fedd
Hvitløk(hakket)
1klype(r)
1klype(r)
100g
Bacon(i terninger)

SLIK GJØR DU

  1. Start med ertene. Kok dem møre i vann sammen med hvitløk og hell av overflødig kokevann. Mos erter med stavmikser eller i food prosessor. Rør inn smør og olivenolje og smak til med salt og pepper. Hold ertene varme.

  2. Legg baconet i kald stekepanne, skru på varmen og stek det til det er sprøtt og gyllent.

  3. Salt fisken som beskrevet. Varm olje i stekepannen, legg i fisken og la den ligge uten å røre den til den er nesten gjennomstekt. Ha smør og hvitløk i stekepannen. Snu fisken forsiktig og stek den lett på den andre siden samtidig som du øser hvitløksmøret over.

  4. Lag sausen mens fisken steker. Kok hvitvinen inn til 2 ss. Visp eggeplommene sammen og visp inn den varme vinen. Visp blandingen over vannbad, eller direkte på platen på svak varme. Visp inn vann når eggene begynner å tykne og ligne majones i konsistens. Rør inn smør og la det smelte. Smak sausen til med salt, pepper og sitron.

  5. Anrett fisken på ertene, dryss bacon over fisken og hell saus forsiktig over.

Pannestekt skrei med erter, bacon og hjemmelaget hollandaisesaus av eggeplommer, hvitvin, smør og friskpresset sitronsaft. Lekker, men enkel rett. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN