Pannestekt skrei med erter og hollandaisesaus
Pannestekt skrei med erter og hollandaisesaus
DETTE TRENGER DU
PERSONERHollandaisesaus
Til servering
SLIK GJØR DU
Start med ertene. Kok dem møre i vann sammen med hvitløk og hell av overflødig kokevann. Mos erter med stavmikser eller i food prosessor. Rør inn smør og olivenolje og smak til med salt og pepper. Hold ertene varme.
Legg baconet i kald stekepanne, skru på varmen og stek det til det er sprøtt og gyllent.
Salt fisken som beskrevet. Varm olje i stekepannen, legg i fisken og la den ligge uten å røre den til den er nesten gjennomstekt. Ha smør og hvitløk i stekepannen. Snu fisken forsiktig og stek den lett på den andre siden samtidig som du øser hvitløksmøret over.
Lag sausen mens fisken steker. Kok hvitvinen inn til 2 ss. Visp eggeplommene sammen og visp inn den varme vinen. Visp blandingen over vannbad, eller direkte på platen på svak varme. Visp inn vann når eggene begynner å tykne og ligne majones i konsistens. Rør inn smør og la det smelte. Smak sausen til med salt, pepper og sitron.
Anrett fisken på ertene, dryss bacon over fisken og hell saus forsiktig over.