Krydret kylling med ingefær og pærer
Krydret kylling med ingefær og pærer
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Finhakk jalapeñopepper. Bland chili, ingefær, sitronsaft, sherry, honning og olivenolje i en ildfast form.
Skjær kyllingen i to til ben og lår. Legg bitene i formen og øs over marinade. Sett formen kaldt i ca. 1 time.
Sett ovnen på 200º. Krydre kyllingen med salt og pepper. Del pærene i fire og legg dem ved siden av kyllingen.
Tilbered kyllingen i ca. 35 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Snu litt på kyllingen under stekingen. Bland med sitronskallet når det er ca. 10 minutter igjen.
Pynt med urter og server. Bruk for eksempel nykokt pasta som tilbehør. Pasta med blåmuggost er godt til. Kok pasta som anvist på pakken. Hell av kokevannet og hell pastaen tilbake i kjelen. Rør inn 1–2 dl matfløte og kok opp igjen. Ha i ca. 50 g smuldret blåmuggost og rør slik at den smelter. Server pastaen med nykvernet pepper over.