Krydret kylling med ingefær og pærer  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 45min

Krydret kylling med ingefær og pærer

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 45min

Krydret kylling med ingefær og pærer

Spennende krydret kylling med ingefær og pærer Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.6 (3 stemmer)
Ovnsstekt kylling med ingefær og pærer. En spennende og ny vri. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ts
1klype(r)
Svart pepper(nykvernet)
2stk
1stk
Sitron(finstrimlet )

Marinade

2ss
Jalapeño(syltet jalapeñopepper (på glass))
1ss
Ingefær(finrevet)
3ss
Sherry(tørr sherry eller eplejuice)
2ss
Honning(flytende)

SLIK GJØR DU

  1. Finhakk jalapeñopepper. Bland chili, ingefær, sitronsaft, sherry, honning og olivenolje i en ildfast form.

  2. Skjær kyllingen i to til ben og lår. Legg bitene i formen og øs over marinade. Sett formen kaldt i ca. 1 time.

  3. Sett ovnen på 200º. Krydre kyllingen med salt og pepper. Del pærene i fire og legg dem ved siden av kyllingen.

  4. Tilbered kyllingen i ca. 35 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Snu litt på kyllingen under stekingen. Bland med sitronskallet når det er ca. 10 minutter igjen.

  5. Pynt med urter og server. Bruk for eksempel nykokt pasta som tilbehør. Pasta med blåmuggost er godt til. Kok pasta som anvist på pakken. Hell av kokevannet og hell pastaen tilbake i kjelen. Rør inn 1–2 dl matfløte og kok opp igjen. Ha i ca. 50 g smuldret blåmuggost og rør slik at den smelter. Server pastaen med nykvernet pepper over.

Spennende krydret kylling med ingefær og pærer Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.6 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN